SKŁADNIKI
1 porcja bulgogi z tego przepisu
ok. 120 g makaronu z batatów lub manioku
1 litr bulionu wołowego
1 łyżka pasty gochujang
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
2 ząbki czosnku, posiekane
0,5 cebuli, posiekanej w piórka
0,5 cukinii, pokrojonej w półplasterki
0,5 papryki, pokrojonej w paseczki
1 marchewka, pokrojona w półplasterki
wybrane grzyby (enoki, shiitake, pieczarki, boczniaki)
zielona cebulka
PRZYGOTOWANIE
Przygotowujemy bulgogi zgodnie z przepisem.
Makaron z batatów namaczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Bulion łączymy z pastą gochujang, sosem sojowym, olejem sezamowym oraz czosnkiem i doprowadzamy do wrzenia. Będzie to podstawa naszego nabe.
Potrawę najlepiej jest oczywiście gotować na kuchence turystycznej. W odpowiednim garnku układamy cebulę, cukinię, marchew, grzyby oraz część zielonej cebulki. Na środku układamy mięso w marynacie, makaron odcedzamy i również układamy w garnku. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym doprawionym bulionem i gotujemy przez 10-15 minut aż składniki będą gotowe. Cieszymy się potrawą przy stole razem z miseczką ciepłego ryżu ^^