SKŁADNIKI
300 g jogurtu greckiego
225 ml słodkiego mleka skondensowanego
około 70 ml pulpy malinowej
0,5 łyżeczki mielonego kardamonu (dostosujcie do swoich upodobań - my dodałyśmy 1 łyżeczkę)
świeże maliny do podania
PRZYGOTOWANIE
W misce mieszamy ze sobą jogurt oraz mleko skondensowane, a następnie do tej mieszanki dodajemy pulpę malinową oraz kardamon. Łączymy ze sobą składniki i rozdzielamy równo do żaroodpornych miseczek.
Miseczki z deserem układamy w żaroodpornym naczyniu i wlewamy do niego wodę, tak by zakryć je w około 1/4. Całość wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na około 30-35 minut. Po upływie tego czasu sprawdzamy czy nasz pudding jest już odpowiednio ścięty - możecie wbić w niego delikatnie nóż, powinien wyjść czysty. Wyciągamy go z kąpieli wodnej i pozwalamy mu się schłodzić. Następnie umieszczamy go w lodówce na przynajmniej dwie godziny (najlepiej na noc).
Podajemy z dodatkową porcją pulpy oraz ze świeżymi malinami.