SKŁADNIKI
około 1,5 kg słodkich ziemniaków
0,5 kubka oleju
0,5 kubka oleju z zielonej cebulki
0,5 kubka posiekanej świeżej kolendry
starta skórka z limonki
sól oraz pieprz
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w talarki (możecie jeszcze przekroić je na pół). Przygotowujemy naczynie do parowania i układamy na nim ziemniaki. Parujemy około 6 minut, do momentu aż będą delikatnie miękkie. Przekładamy na tacę lub do miski, polewamy niewielką ilością oleju oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki układamy na ruszcie grilla i grillujemy na średnim ogniu - nie może być zbyt mocny, bo szybko je spalimy. Wystarczy im około 4 minut z każdej strony. Gdy są już gotowe, układamy je w misce i polewamy olejem z zielonej cebulki, posiekaną kolendrą oraz startą skórką z limonki i mieszamy tak by smaki się połączyły. Możecie dodatkowo je dosolić, jeśli wydają się Wam mało słone.